PeuterPlus Aalten - Voor wie

Voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar
Het PeuterPlus programma is een eerste voorbereiding richting de basisschool. Kinderen in deze leeftijd willen graag "groot zijn" en meedoen aan de wereld om hun heen. Ze zijn nieuwsgierig en leergierig. Onze pedagogisch medewerkers geven bewust sturing aan dit leer- en ontwikkelproces. Je peuter leert al vroeg zich veilig te voelen in een andere omgeving dan thuis of bij familie. Daardoor bouwt je dochtertje of zoontje flink wat zelfvertrouwen op en ontplooit hij/zij zich nog zelfstandiger zonder jouw meekijkende blik.

Meer over de peutergroep
Kinderen vanaf circa 2,5 jaar mogen naar de PeuterPlus-groep. Leeftijdsgenootjes zitten bij elkaar waardoor wij met meer aandacht kunnen werken aan ontwikkelingsgerichte activiteiten. Ons voor- en vroegschoolse programma sluit uitstekend aan op de basisschool.

Wat doet je peuter zoal bij PeuterPlus? We knutselen, lezen voor rondom een thema, doen spelletjes, zitten samen in de kring en op gezette tijden eten we fruit en brood met elkaar. Lees meer over de dagindeling van je kind bij PeuterPlus.
                       
Activiteiten in de buitenlucht
Weer of geen weer, we nemen de kinderen graag mee naar buiten. We spelen in onze eigen, natuurlijke tuin. Maar ook maken we uitstapjes naar de bibliotheek, de bakker en/of het bos.

                            

Laatste Nieuws

Nieuwe PeuterPlus bij basisschool De Triangel Aalten

Om klaar te zijn voor de toekomst wordt De Triangel per 1 januari 2021 een IKC. Een IKC is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar ...

Meer »