Dagindeling

Kinderen worden rond 8.30 uur gebracht . Je kunt dan nog even met je kind samen een spel of puzzel uitzoeken en daarna afscheid nemen. Tijdens deze vrije inloop kan de pedagogisch medewerker al enkele activiteiten ondernemen, zoals een boek voorlezen of een spelletje doen aan tafel. Dit kan individueel met één kind, of met meerdere tegelijk. Ook kan er in sommige gevallen al aandacht geboden worden aan kinderen die een extra stimulans kunnen gebruiken.

Als iedereen binnen is en nog even de ruimte en tijd heeft gehad om zelfstandig te spelen, gaan we gezamenlijk opruimen en in de kring. Daarna gaan we gericht met het thema van dat moment aan het werk. We gaan knutselen, bewegen of een andere gerichte spelvorm met elkaar doen. Daarna is het tijd voor fruit eten/drinken. Tijdens dit groepsmoment aan tafel is er ruime aandacht voor taal (verhalen lezen, liedjes zingen) en het sociale gebeuen, het op de beurt wachten, niet door elkaar praten etc. Na het fruit eten gaan we weer een activiteit doen. Hierna gaan we gezamenlijk naar buiten toe om te spelen. 

Tussen 11.30 en 11.45 uur worden de kinderen opgehaald door hun ouder(s), verzorger(s) of gastouder.
         
     

Laatste Nieuws

Nieuwe PeuterPlus bij basisschool De Triangel Aalten

Om klaar te zijn voor de toekomst wordt De Triangel per 1 januari 2021 een IKC. Een IKC is een voorziening voor kinderen van 0 tot 13 jaar, waar ...

Meer »